Српски Srpski English

Улогујте се

Улогујте се

Претрага
Pronađite nas na

Догађаји

РТС: тајни досије јавног сервиса (видео)

09. 03. 2017.

Аутор: Топлички центар за демократију и људска права

Србија ће бити онолико добра и слободна колико је добар и слободан РТС, и онолико лоша и поданичка колико је лош и поданички РТС. Ово је једначина у

РТС: тајни досије јавног сервиса (видео)

„Србија ће бити онолико добра и слободна колико је добар и слободан РТС, и онолико лоша и поданичка колико је лош и поданички РТС. Ово је једначина у којој нема непознатих. А то, да РТС буде добар и слободан, неће бити могуће уколико се Управни одбор претвара у пропагандни штаб власти, ко год је вршио, или у казнену експедицију задужену за дисциплиновање непослушних и некооперативних новинара и уредника. Неће бити могуће ни уколико финансијска стабилност јавног медијског сервиса зависи од добре воље шефова извршне власти“, истакао је Драган Добрашиновић на јавној дебати „РТС: тајни досије јавног сервиса“, коју је уз подршку Фондације за отворено друштво организовао Топлички центар за демократију и људска права.

Представљајући публикацију „РТС: тајни досије јавног сервиса“, која је резултат једногодишњег истраживања финансијаког пословања РТС-а, он је нагласио да је РТС напредовао у односу на претходно анализирани период (2012-2013), али да је и даље нетранспарентан када су у питању продукције серија и уговори са независним продукцијама.  

Опширније на http://www.nadzor.org.rs/tajni_dosije_javnog_servisa.htm

Уколико желите да пријавите непримерен садржај контактирајте администратора.

Коментари

Још увек нема коментара

Пошаљи коментар

За слање коментара морате бити пријављени

или