Српски Srpski English

Login

Login

Search
Find us on

News

Održan Microsoft NGO Connection Day 2015 u Nišu – besplatan softver za civilni sektor

Kompanija Microsoft u saradnji sa Techsoup Balkans i lokalnim partnerima, Fondacijom Dokukino i Trag fondacijom, organizovala je u Niu konferenciju

 Održan Microsoft NGO Connection Day 2015 u Nišu – besplatan softver za civilni sektor

Kompanija Microsoft u saradnji sa Techsoup Balkans i lokalnim partnerima, Fondacijom Dokukino i Trag fondacijom, organizovala je u Nišu konferenciju Microsoft NGO Connection Day 2015. Microsoft Connection Day 2015 osmišljen je kao jednodnevni događaj, namenjen organizacijama civilnog sektora, koje su registrovane u Srbiji, i koje su zainteresovane da unaprede svoj uticaj na društvo, efikasnom primenom najnovijih tehnologija u svakodnevnom radu.

Cilj ovog događaja je pružanje mogućnosti organizacijama civilnog sektora da upotrebom Microsoft licenciranih programa i rešenja same stvore uslove za postizanje najefikasnijih i najboljih mogućih rezultata u sferama u kojima čine dobrobit za zajednicu u kojoj su formirane. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa značajem korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija za ostvarivanje svojih ciljeva, kao i softverom i tehnološkim rešenjima koje im kompanija Microsoft besplatno nudi u okviru svog Programa softverskih donacija.

„Podrška koju Microsoft pruža civilnom sektoru sprovodi se na svim nivoima kompanije, i u svakoj zajednici u kojoj Microsoft razvija svoje poslovanje. Mi u Microsoftu verujemo da svaki pojedinac i svaka organizacija imaju prava da ostvare svoj potencijal, ali da im je na tom putu neophodna pomoć koju u savremenom svetu najadekvatnije mogu da pruže informacione tehnologije“, izjavila je Tanja Tatomirović, Communications & Citizenship Lead za Microsoft u Srbiji i Crnoj Gori.

Učesnici su imali priliku da se u okviru interaktivne prezentacije predstavnika Microsoft-a, Danijele Zečević i Branimira Đurovića, upoznaju sa najnovijim mogućnostima koje nudi Office 2016 i Windows 10. Predstavnici civilnog sektora istakli su značaj podrške koju Microsoft pruža kroz donacije softvera i upoznavanje sa svim mogućnostima koje pružaju tehnologije. 

„Donacija Microsoft softvera nam olakšava svakodnevni rad. Pomoću nje smo počeli da pružamo bolju podršku zajednici.", istakao je Nikola Stojanović iz organizacije Media & reform centar Niš.

Na događaju su bili prezentovani i Techsoup Balkans program donacija softvera, kao i drugi vidovi podrške i umrežavanja. Skup je bila prilika da se prikažu i primeri dobre prakse u kojima je istaknuta uloga savremenih tehnologija u usavršavanju rada organizacija civilnog sektora.

Organizacije civilnog sektora u Srbiji mogu aplicirati za donacije Microsoft softvera i cloud rešenja, a više detalja o načinu prijave mogu naći na linku http://www.microsoft.com/nonprofits

Svake godine više od 70.000 organizacija iz više od 110 zemalja sveta koristi ovaj program.

If you wish to report inappropriate content please contact the administrator.

comments

No comments

Send comment

To post comments you must login

or