Српски Srpski English

Login

Login

Search
Find us on

Open Calls

Dobro je znati - NAPOR se isplati!

27. 06. 2016.

Author: AS Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om

Pozivaju se mladi od 15 do 25 godina za učešće u realizaciji projekta 'Dobro je znati - NAPOR se isplati!' u periodu od 05. jula do 15. avgusta 2016.

Dobro je znati - NAPOR se isplati!

Pozivaju se mladi od 15 do 25 godina za učešće u realizaciji projekta "Dobro je znati - NAPOR se isplati!" u periodu od 05. jula do 15. avgusta 2016. godine u Beogradu.

  • Želiš da stekneš nova znanja, veštine i kompetencije,da usvojiš asertivan način komunikacije, da stekneš sposobnosti koje će ti pomoći da se lakše zaposliš?
  • Želiš da naučiškako da se spremiš za intervju sa poslodavcem, kako se pišebiografija (CV), Motivaciono i Propratno pismo, kako se vodi javni nastup i kreira prezentacija?
  • Želiš da stekneš nova poznanstva i radiš u Timu sa mladim ljudima, da saznaš nova iskustva,  razmeniš inovativne ideje i učestvuješ u pripremi i realizaciji projektnih aktivnosti?
  • Želiš da otkriješ svoje potencijale i afinitete, da izgradiš samopouzdanje, naučiš kako da upravljaš vremenom i konfliktima i prođeš radnu praksu u udruženju ili kompaniji?
  • Želiš da se upoznaš sa radom udruženja mladih i za mlade, koje se bavi omladinskim radom, promocijom zdravih stilova života, zaštitom ljudskih prava i tako saznaš sa kakvim se poteškoćama suočavaju mladi iz osetljivih grupa?
  • Želiš da volontiraš i bavišse omladinskim radom, da postaneš omladinski radnik/ca ili omladinski lider/ka,  možda vršnjački edukator i tako doprineseš boljem okruženju za sve nas?

Ukoliko zaista želiš, nešto da promeniš, ovo je idealan način da se prijaviš za učešće u realizaciji projekta "Dobro je znati - NAPOR se isplati!" na sledećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/15ZPVgk391Ixqp5Ki1wTTy20OOOn_heMpRlNNWxcdgE0/viewform

 

Rok za prijavljivanje je 30. jun 2016. godine do ponoći!

Edukativne aktivnosti će biti organizovane u Kancelariji za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave grada Beograda (KZM - GNEZDO), gde će za sve učesnike/ce biti obezbeđen adekvatan prostor za rad, ishrana i sav potreban materijal za edukativne aktivnosti. Više informacija o KZM - GNEZDO možete videti ovde:http://kancelarijazamlade.rs

Realizacija projekta „Dobro je znati - Napor se isplati!“, doprinosi smanjenju nezaposlenosti stvaranjem novih mogućnosti i prostora za sticanje praktičnih znanja, veština i kompetencija potrebnih da bi se povećala zapošljivost mladih.

Mladi će zajedno sa omladinskim liderom razvijati i koristiti metode neformalnog obrazovanja i omladinskog rada uz obrađivanje tema kao što su pisanje CV-a, javni nastup, veštine komunikacije, društveno organizovanje i upravljanje, Omladinski rad, inkluzivna vršnjačka edukacija, zdravi stilovi života, ljudska prava, itd.

Mladi će uz konstruktivno iskustveno učenje i aktivnosti omladinskog rada (kreativne radionice, interaktivne prezentacije, javne kulturne, sportske, ekološke akcije, druženja, izleti,)organizovati 25 različitih aktivnosti, svaka u trajanju od po najmanje 120 minuta uz grupne posete za upoznavanje sa praktičnim radom institucija, organizacija civilnog društva i javnog sektora.

Mladi će primeniti stečena znanja i veštine tako što će zajedno osmisliti kampanju "ASovci" i Fleš Mob uz podelu zahvalnicaza učešće u partnerstvu sa Organizacijom kreativnog okupljanja OKO iz Beograda, što će doprineti da se mladi iz obe grupe upoznaju, razmene iskustva, ideje i kreiraju zajednički javni ulični performans u centru Beograda.

Dodatne napomene: Svi učesnici će imati mogućnost da nakon završetka projekta „Dobro je znati - Napor se isplati!“, pohađaju akreditovan trening za vršnjačke edukatore i da učestvuju u pripremi i realizaciji kampanje "Ne govoru mržnje!" Kampanja i trening za vršnjačke edukatore "Ne govoru mržnje!" će se odvijati od 01. septembra do 30. novembra 2016. godine u Beogradu, sprovodi ga AS Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om, finansira Grad Beograd, Gradska uprava Grada Beograda, Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima (KZM - GNEZDO).

Ukoliko Vam je potrebno više informacija, Đurica Stankov, polaznik obuke za omladinskog lidera i koordinator projekta će odgovoriti na sva Vaša pitanja kontaktom na office@aids-support.org ili na telefone: 011 -2630055i 060 - 50 30 402

Projekat „Dobro je znati - NAPOR se isplati!“ realizuje Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om "AS", kao deo programa "Bez muke nema nauke, bez NAPORnih koraka kvalitetu pomaka! - dopunjeno izdanje" koji sprovodi Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR), finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije (MOS).

Očekujemo te!

 

If you wish to report inappropriate content please contact the administrator.

comments

No comments

Send comment

To post comments you must login

or