Српски Srpski English

Login

Login

Search
Find us on

Events

Održana Tribina "Odgovorna nabavka"

25. 10. 2018.

Author: Udruženje preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije

Tribina 'Odgovorna nabavka-pretpostavke za uključivanje preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u lanac dobavljač

Održana Tribina "Odgovorna nabavka"

Tribina "Odgovorna nabavka-pretpostavke za uključivanje preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u lanac dobavljača velikih kompanija" održana je u organizaciji UIPS-a  u okviru sajamske mainfestacije J=DNAKI 25. oktobra 2018. godine, u hali 3A Beogradskog sajma. Na Tribini su predstavljeni različiti oblici podrške ovim preduzećima.

Vesna đorđević iz kompanije "Utva" iz Kovina predstavila je značaj i važnost osnivanja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom od strane kompanija i oblike kontinuirane podrške koja se pruža preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom kupovinom njihovih roba i usluga.

O efektima raspisanih rezervisanih javnih nabavki za kompanije iz javnog sektora, koje istovremeno kao društveno odgovorne kompanije na taj način zadovoljavaju svoje potrebe za određenom robom i uslugama i istovremeno rade na pružanju podrške ka otvaranju novih radnih mesta i održanja zaposlenja osoba sa invaliditetom na Tribini je govorio Nebojša Maksimović iz kompanije "Telekom".

Miroslav Jovančić iz kompanije "Lavazza" doo iz Novog Sada je predstavio više nego pozitivno iskustvo ove kompanije u realizaciji ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invalidietom putem kojih poslodavci mogu da izvrše svoju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom i da za isti novac obezbede svoje potrebe, kupujući robu i usluge ovih preduzeća, bez dodatnih operativnih troškova.

Zajednički stav svih govornika bio je da su sve navedene kompanije bile više nego zadovoljne saradnjom sa preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom kada je reč o kvalitetu kupljene robe, poštovanju rokova i profesionalnom odnosu prema preuzetim obavezama.

If you wish to report inappropriate content please contact the administrator.

comments

No comments

Send comment

To post comments you must login

or