Српски Srpski English

Login

Login

Search
Find us on

Events

Održana radionica MITOVI I ČINjENICE O ZAPOŠLjAVANjU OSOBA SA INVALIDITETOM

05. 10. 2018.

Author: Udruženje preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije

U okviru realizacije programa USMERIMO SE NA BITNO, u prostorijama UIPS-a 5. oktobra 2018. godine je uz učešće predstavnika Ministarstva za rad, zapo

Održana radionica MITOVI I ČINjENICE O ZAPOŠLjAVANjU OSOBA SA INVALIDITETOM

U okviru realizacije programa USMERIMO SE NA BITNO, u prostorijama UIPS-a 5. oktobra 2018. godine je uz učešće predstavnika Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalne službe za zapošljavanje, preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i članova tima CBEP-EU održana radionica MITOVI I ČINjENICE O ZAPOŠLjAVANjU OSOBA SA INVALIDITETOM, koju je vodila Prof. dr Gordana Odović sa Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu.

Na radionici su predstavljeni rezultati najnovijih svetskih istraživanja u oblasti sticanja i održanja zaposlenja osoba sa invaliditetom, razmenjeni lični i profesionalni stavovi učesnika o ovoj temi, a zahvaljujući učešću i Erve Buiga, vođe projekta "EU podrška politici zapošljavanja" moglo se čuti više informacija o pristupu ovoj temi na nivou Evropske unije i posebno u Republici Francuskoj.

Poseban deo radionice bio je posvećen edukaciji o razumnim prilagođavanjima radnog mesta i primerima asistivnih tehnologija, koje lagano nalaze svoje svakodnevno mesto u praksi i naše zemlje.

If you wish to report inappropriate content please contact the administrator.

comments

No comments

Send comment

To post comments you must login

or