Српски Srpski English

Login

Login

Search
Find us on

Events

Konferencija o alatima u omladinskom radu sa mladim migrantima

18. 04. 2018.

Author: Zapadnobalkanski institut

U Beogradu je 18. aprila 2018. godine održana konferencija o alatima u omladinskom radu sa mladim migrantima na kojoj su predstavljene dobre prakse,

Konferencija o alatima u omladinskom radu sa mladim migrantima

U Beogradu je 18. aprila 2018. godine održana konferencija o alatima u omladinskom radu sa mladim migrantima na kojoj su predstavljene dobre prakse, istraživanja i setovi materijala koje omladinski radnici mogu koristiti u različitim sferama pružanja podrške mladim migrantima i migrantkinjama.

Konferencija je održana u velikoj sali Kuće ljudskih prava u Beogradu uz učešće preko 80 predstavnika civilnog društva, univerziteta i omladinskih radnika iz Srbije i inostranstva. 

Konferenciju su otvorili Marko Stojanović iz WEBIN u svojstvu domaćina, Karolina Kardaš sa Metropolitan Univerziteta u Mančesteru kao koordinatorka projekta PAPYRUS, Nemanja Dragićević u ime Tempus fondacije Srbija, Igor Stojilović u ime Krovne organizacije mladih Srbije KOMS i Ivan Topalović u ime NAPOR-a. 

Karolina Kardaš sa mančesterskog Metropolitan Univerziteta predstavila je dobre prakse u Evropi identifikovane u radu sa mladim migrantima kao i nalaze istraživaja sprovedenog u okviru projekta PAPYRUS. Marija di Domenico sa Malte iz rganizacije KOPIN predstavila je set materijala za socijalnu inkluziju mladih migranata. Karolin Dikinson iz sicilijanske organizacije CESIE predstavila je setove materijala za rad u multikulturalnom okruženju. Marko Stojanović iz WEBIN predstavio je setove materijala za socio-ekonomsko osnaživanje mladih migranata. Outti Linnoussou sa Univerziteta primenjenih nauka u Turkuu predstavila je set materijala za pružanje psihosocijalne podrške mladim migrantima.

Za više informacija o projektu možete se obratiti Marku Stojanoviću na marko.stojanovic(at)wb-institute.org.

If you wish to report inappropriate content please contact the administrator.

comments

No comments

Send comment

To post comments you must login

or