Српски Srpski English

Login

Login

Search
Find us on

Announcements

TechSoup lansira prvu tehnološku donatorsku platformu u koja djeluje na globalnom nivou

19. 11. 2015.

Author: TechSoup Balkans - program donacije softver-a

U cilju efikasnijeg djelovanja, drutveno korisne organizacije iz svih krajeva svijeta sada imaju priliku iskoristiti moć tehnologije u svakom smislu

TechSoup lansira prvu tehnološku donatorsku platformu u koja djeluje na globalnom nivou

U cilju efikasnijeg djelovanja, društveno korisne organizacije iz svih krajeva svijeta sada imaju priliku iskoristiti moć tehnologije u svakom smislu

18 novembar 2015 - San Francisco - TechSoup je danas najavio pokretanje TechSoup.Global, prve svjetske tehnološke donorske platforme, osmišljene da bude od pomoći društveno korisnim organizacijama koje pokrivaju 236 zemalja i teritorija.  

Ova tehnologija vrijedna 5,5 milijardi dolara koja radi u službi programa za filantropiju, kojom se već služi više od 1 milion registrovanih korisnika i više od 90 korporativnih donatora, od sada će pružati i inkluzivan pristup doniranoj tehnologiji za određene društveno korisneorganizacije (social benefit organizations-SBOs) širom svijeta koje ispunjavaju uslove.

 

"Jednostavno je: mi inače ne bismo bili u mogućnosti priuštiti softver za nove aparate, kao ni centar za obuku." izjavio je direktor organizacije pod nazivom Learn to Earn (Naučite kako da zaradite). Learn to Earn, jedna je među hiljadama organizacija koja radi sa TechSoup-ovim partnerom u Južnoj Africi,koja pomaže suzbiti nezaposlenost. 

 

Njihovi centri su pružili obuku za sticanje vještina za deficitarne poslove za 9.000 ljudi i uspješno pružili pomoć za njih 7.000 pri pronalasku radnih mjesta nakon toga. TechSoup je podržao više od 50.000 organizacija kao što je Learn to Earn. Posjetite meet.techsoup.org  kako biste se uvjerili u stotine priča o tome je kako tehnologija kojoj se pristupa preko TechSoup pomogla organizacijama da unaprijede život na lokalnom nivou.

U početku su se nudili donirani Microsoft proizvodi, a nova platformaTechSoup.Global, uskoro će imati ponude od drugih donatora u tehnologiji. TechSoup je neprofitna organizacija, koja radi na razvoju edukativnih resursa kao što su vebinari i dešavanja na kojima učestvuju djelatnici iz iste oblasti, kao i oblasti komunikacija, kako bi izašla u susret izazovima sa kojima se susreću društveno korisneorganizacije.  TechSoup podržava svoje aktivnosti prihodima iz grantova i manjih iznosa administrativnih taksi od organizacija koje traže određene proizvode.

Rebecca Masisak, izvršna direktorica za TechSoup, izjavila je: "Pokretanje TechSoup.Global je osnovni korak ka tome da se pruži pomoć za 10 miliona društveno korisnih organizacija, koliko je procijenjeno da postoji u svijetu, kako bi one došle do izražaja i uvezale se sa podrškom koja je ključna za njihove misije kao i za zajednice u kojima djeluju. Platforma kojom se upravlja u partnerstvu sa TechSoup Global Network, omogućava jedinstven kapacitet za inovacije i dizajn za programe na globalnom nivou, koji su lokalno važni i koji jačaju uticaj na terenu.

"Oduševljeni smo što smo u prilici da podržimo TechSoup i proširimo našu neprofitnu ponudu vezanu za tehnologiju namijenjenu neprofitnim organizacijama širom svijeta", rekao je Jane Meseck, direktor u Technology for Good at Microsoft. “Tehnologija se može iskoristiti kao moćna sila koja omogućava neprofitnim organizacijama da postignu više za ljude i zajednice kojima služe."

TechSoup.Global je izgrađen na temelju jedinstvenog kombinovanja ljudskih i tehničkih mogućnosti. Platforma djeluje oko sveobuhvatne grupe pravnih definicija koje određuju šta zapravo znači biti društveno korisna organizacija u zemljama širom svijeta.TechSoup Global Network (meet.techsoup.org) je okosnica ove, u pravom smislu, globalne ponude. Svaki od 63 globalna partnera koji posluju sa TechSoup organizacijom, predstavlja vodeću organizaciju za razvoj društva u svojoj regiji.

Globalni partneri upravljaju programom TechSoup tehnologije i pri tom dodaju niz vlastitih programa u okviru projekta Tehnologija-za-dobro, počevši od izazova kao što su kreiranje aplikacija do reciklaže i obnove mobilnih telefona.

 

Uticaj organizacije TechSoup

-          Program tehnoloških donacija

 

o   Više od 160.000 donacija obrađenih godišnje

o   Prosječna ušteda u iznosu od 17.000 dolara za neprofitne organizacije koje mogu  reinvestirati u ključne programe

o   Gotovo 700 dnevno registrovanih organizacija za TechSoup

o   Ušteda u vrijednosti od 5,5 milijardi dolara za globalni društveni sektor od početka programa

o   Donacije distribuirane u vrijednosti od 15,9 miliona dolara od osnivanja programa

o   83 % organizacija prijavile su povećanje efikasnosti rada organizacije kroz korištenje resursa od TechSoup-a

 

-          Globalni uticaj koji je imao TechSoup

 

o   690.000 nevladinih organizacija širom svijeta

o   Više od 1 milion registrovanih korisnika

o   236 zemalja i teritorija

o   64 partnerske organizacije

o   Više od 100 događaja, vebinara i obuka svake godine na lokalnom nivou

 

Da biste vidjeli kako su neprofitne organizacije širom svijeta imale koristi od TechSoup posjetite http://meet.techsoup.org/about-us/social-impact.

Više o TechSoup organizaciji

Bez obzira na to koliko dobro djelujete globalno, imamo nešto za vas na www.techsoup.org. TechSoup pruža transformacijska tehnološka rješenja, digitalne platforme i lična iskustva koja omogućavaju ljudima da djeluju zajedno u cilju stvaranja pravednijeg društva.

TechSoup Global Network upravlja jedinim programom na svijetu koji bavi tehnološkim filantropskim programom koji u potpunosti djeluje na globalnom nivou.

Usluge vezane za validaciju koju nudi TechSoup pomažu povezati organizacije koje se bave filantropijom i pružiti provjerene informacije o više od 690.000 nevladinih organizacija u 236 zemalja i teritorija.

TechSoup onlajn i oflajn resursi uključuju široku grupu stručnjaka kako bi zajedno unaprijedili međusobnu uvezanost, obrazovanje i uticaj na globalni društveni sektor.   

If you wish to report inappropriate content please contact the administrator.

comments

No comments

Send comment

To post comments you must login

or